Η αγάπη θέλει χρόνο...

Η αγάπη θέλει να της αφιερώνουμε χρόνο , διαφορετικά μαραίνεται σαν λουλούδι που δεν το ποτίζουν...



Δύο άνθρωποι για να γνωριστούν , να έρθουν κοντά ο ένας στον άλλον χρειάζονται πρωτίστως χρόνο. Χωρίς αυτό το χρόνο , γίνονται απλά γνωστοί, δεν αποκτούν βαθιά οικειότητα και ουσιαστικό μοίρασμα συναισθηματικών αναγκών. Η επικοινωνία αποτελεί θεμέλιο μιας καλής σχέσης που όμως χρειάζεται και αυτή! χρόνο και προσπάθεια για να βελτιωθεί και να ακουμπήσει ο ένας τον άλλο. 

Όταν γνωρίζουμε έναν άνθρωπο που μας ενδιαφέρει , εκτός απο το φλέρτ , του αφιερώνουμε χρόνο απο τη καθημερινότητα μας και την προσωπική μας ζωή...βρίσκουμε ,"κλέβουμε" χρόνο για να βρεθούμε μαζί του, να περπατήσουμε μαζί του , να μιλήσουμε μαζί του για τα προσωπικά μας...μιλάμε στο τηλέφωνο ατελείωτες ώρες, πάμε σινεμά κλπ. δηλαδή έχουμε ανάγκη το χρόνο! για να εξερευνήσουμε ο ένας τον άλλον.
Ο χρόνος αυτός λοιπόν δημιουργεί ενα δεσμό ισχυρό με τον άλλον και μια προσωπική ιστορία, αποτελώντας φοβερό όπλο για τη σχέση.
Καθώς όμως η καθημερινότητα είναι αγχωτική ,η δουλεία , η καριέρα ... η πίεση  αυτού του χρόνου για την εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεων μπορεί να αποτελέσει εμπόδιο στην σχέση και να φέρει απόσταση στο ζευγάρι. Και απο προσωρινή να μετατραπεί σε μόνιμη απόσταση...
Οι γυναίκες κυρίως παραπονιούνται οτι δεν έχουν χρόνο για τον εαυτό τους αλλά και οτι ο σύζυγος δεν αφιερώνει χρόνο σε αυτές...Στην πραγματικότητα αυτο που θα ήθελαν να εκφράσουν πιο καθαρά είναι οτι τους λείπει η σχέση , η επικοινωνία...και όχι οτι ο άντρας τους δεν κάνει τις μισές δουλείες στο σπίτι!

Το να βρούμε χρόνο για τον άνθρωπο μας  αποτελεί δική μας ευθύνη. Το να ασχοληθούμε μαζί του ουσιαστικά ,να τον ακούσουμε , να τον σεβαστούμε , να τον φροντίσουμε δεν βοηθάει μόνο τον άλλον αλλά και εμάς τους ίδιους.





Μάντω Γ. Καραμπέρη
Κλινική Ψυχολόγος - Ψυχοθεραπεύτρια CBT



 

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις