Πόσο εύκολη είναι η αλλαγή;



"όλοι σκέφτονται πως να αλλάξουν τον κόσμο , αλλά κανείς δεν σκέφτεται πώς να αλλάξει τον εαυτό του."
 ΤΟΛΣΤΟΙ



Η ανθρώπινη ύπαρξη είναι συνυφασμένη με την έννοια της αλλαγής. Η καθημερινότητα μας έχει και απαιτεί αλλαγές...η αλήθεια είναι οτι η αλλαγή είναι δύσκολη υπόθεση ,θέλει Αρετή & Τόλμη! θέλει προσαρμογή, συμβιβασμούς, μάχες...δηλαδή Αγώνα προσωπικό!
Το να αλλάξουμε τον ευατό μας σημαίνει να δούμε τι μας δυσκολεύει , να το αναγνωρίσουμε πρώτα! Οι περισσότεροι απο εμάς δυσκολεύονται σε αυτό το πρώτο βήμα, για αυτό πιο συχνά εντοπίζουμε τα "λάθη" , "δυσκολίες", "προβλήματα" των άλλων ανθρώπων γύρω μας παρά τα δικά μας! 

Αλλάζω σημαίνει  ,προχωράω,  βελτιώνομαι...
Αναρωτίεμαι μπορούμε να αλλάξουμε;...Σημαντικό λοιπόν είναι να μπορούμε να είμαστε μέσα στη ροή των αλλαγών και να ανακαλύπτουμε καινούριους τρόπους σκέψης, καινούριες συμπεριφορές ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να προσαρμοζόμαστε στις αλλαγές που συντελούνται γύρω μας συνεχώς. 

Είναι σημαντικό να τονιστεί πως μόνο ΕΣΥ μπορείς να κάνεις τις αλλαγές που σε αφορούν, ταυτόχρονα όμως χρειάζεται να γνωρίζεις πως είσαι μέρος ενός συνόλου και ποτέ δεν είσαι μόνος σ’ αυτή τη διαδικασία. Η δική σου αλλαγή θα λειτουργήσει αρκετές φορές σαν καταλύτης και για την αλλαγή του άλλου.

Ορίστε την αλλαγή σας ως "κρίση" που διακρίνεται απο ευκαιρίες... πάρτε μαθήματα απο τις αλλαγές ...έχετε θετική στάση απέναντι στην αλλαγή , είστε "κυριάρχοι"!



Δημοφιλείς αναρτήσεις