Η εσωτερική ομορφιά...




Καθρέφτη καθρεφτάκι μου στον τοίχο πάνω τώρα ποια είναι η ωραιότερη σ’ ολόκληρη τη χώρα;

Πόσο μας χαλάει τη διάθεση αν ξυπνήσουμε και κοιταχτούμε στον καθρέπτη και δεν δούμε αυτό που θέλουμε;

Πόσες ώρες περνάμε μπροστά από έναν  καθρέπτη παρατηρώντας τις αδυναμίες μας; 

Πόσο αγωνιούμε για να δούμε αν αρέσουμε στους άλλους;

Όλοι μας έχουμε «ανάγκη» την επιβεβαίωση… Η "υπερηφάνεια" που νιώθουμε για τον εαυτό μας αυξάνεται όταν οι σημαντικοί στη ζωή μας άνθρωποι, μας αποδέχονται (και τραυματίζεται όταν μας απορρίπτουν …)! χρειαζόμαστε θαυμασμό, αποδοχή για να νιώσουμε ασφάλεια. 

Όμως τι συμβαίνει όταν ενώ παίρνουμε αποδοχή και επιβεβαίωση εμείς συνεχίζουμε να αμφιβάλλουμε και να αγωνιούμε για την εξωτερική μας εμφάνιση; Γιατί είναι τόσο σημαντική η εικόνα μας;

Μήπως δεν είμαστε ικανοποιημένοι με τον εαυτό μας; Και βέβαια δεν εννοώ το "έξω" αλλά το "μέσα"; Πολλές φορές ο καθρέπτης μας, μας φέρνει αντιμέτωπους με την ύπαρξη μας! Στον καθρέπτη βλέπουμε όλες τις ατέλειες μας σπαταλώντας χρόνο, χρήμα και πολύτιμη ενέργεια! Υπάρχει μια λεπτή γραμμή που χωρίζει την υγιή επιθυμία να είμαστε όμορφοι και περιποιημένοι σε μας και στους άλλους και που καθρεφ
τίζει την αυτοεκτίμηση μας και την αγάπη μας προς εμάς (σαν ολότητα) από το κυνηγητό του συνεχώς καλύτερου, του τέλειου (ιδανικός εαυτός), που καταλήγει σε αυστηρότητα, επίπληξη και συνεχή αίσθηση ότι αυτά που έχουμε δεν είναι αρκετά!!! 

Η σχέση που έχουμε με τους καθρέπτες μας έχει να κάνει με τη σχέση που έχουμε με τον εαυτό μας! Η εμφάνιση μας είναι μια γέφυρα που ενώνει τον εσωτερικό μας κόσμο με τον εξωτερικό μας! Συνεπώς θα λέγαμε ότι η εξωτερική εμφάνιση δεν μετράει πολύ! αλλά ο εσωτερικός κόσμος μας…πολλές φορές όσο ωραίοι και αν είμαστε υπάρχει μέσα μας ο «εσωτερικός σαμποτέρ» που δεν μας αφήνει να δούμε τις «ομορφιές μας/εσωτερικές -εξωτερικές»!!! Ως καθρέπτες μπορούν να λειτουργήσουν και οι αγαπημένοι μας άνθρωποι που έχουμε αναπτύξει σχέση μαζί τους και τους εμπιστευόμαστε...Αν ακούσετε ένα καλό λόγο…μην τρέξετε να πείτε : «σιγά τώρα λές βλακείες, είσαι τυφλός/ή κ.α» απλά πείτε ευχαριστώ και φυλάξτε το!


Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί απλά είμαστε «Αυστηροί» με τους εαυτούς μας, νιώθουμε ανασφάλεια, ευάλωτοι στα εξωτερικά χτυπήματα των περιστάσεων, ευαίσθητοι στην αποδοχή ή στην ενδεχόμενη απόρριψη ή αρνητική κριτική! Δεν μάθαμε να ακούμε καλό λόγο στη ζωή μας ή δεν δώσαμε ποτέ σημασία σε αυτά που ακούγαμε… Μπορεί να μην είμαστε αυτό που βλέπουμε στα περιοδικά αλλά σίγουρα έχουμε πολλά όμορφα και πολύτιμα στοιχεία που οφείλουμε να τα αναγνωρίσουμε (εμείς πρώτα από όλα!).



Μήπως συγχέουμε την εξωτερική μας εμφάνιση με την ταυτότητα μας και την ύπαρξη μας; Ο κάθε άνθρωπος έχει από τη φύση του ιδιαίτερα ταλέντα, ξεχωριστές δυνατότητες και κλίσεις που μπορεί να αποτελέσουν προσωπικές, εσωτερικές, δυνατές και σταθερές πηγές χαράς και ικανοποίησης. Σίγουρα επηρεαζόμαστε από το πώς μας βλέπουν οι άλλοι , αλλά αυτό που μετράει είναι τι θέλουμε, (στην τελική) ΕΜΕΙΣ…εάν μας αρέσει εμάς!

Φροντίστε τον εαυτό σας ξεκινώντας απο έξω προς τα μέσα προκειμένου να φτιάξουμε τη σχέση μας με αυτόν, να τον αγαπήσουμε, να τον περιποιηθούμε, να τον αποδεχτούμε και βεβαία να τον "υπερασπιστούμε" εμείς καλύτερα από τους άλλους! 



Εν προκειμένω η καλύτερη συμβουλή είναι :

Αγαπήστε τον εαυτό σας…Να είστε ο εαυτός σας! 

Δημοφιλείς αναρτήσεις